SearchEngineConsultancy
u bent in:  Home arrow About arrow Filosofie arrow Dus uw zoekmachine vindt ook niks?
Laatste Nieuws
Zie ook
 
Dus uw zoekmachine vindt ook niks? Afdrukken E-mail

(Te) vaak laten kopers van zoekmachines zich verleiden door flitsende presentaties en snelle babbels. De uiteindelijke implementatie van de zoekmachine in uw specifieke situatie steekt daartegen vaak schril af.

Dit is meestal niet een probleem van de software. Het is een configuratieprobleem.

Om een zoekmachine optimaal te laten functioneren begint het echte werk pas na de installatie van de software. Er moet een heleboel specifiek aan uw behoeften worden aangepast. Denk hierbij aan het instellen van de juiste gebruikersinterface, het afregelen van het rechtenprobleem en het domeinspecifiek tunen van uw zoekmachine.

De documenten waarin de zoekmachine zoekt zijn nu eenmaal door mensenhanden gecreëerd. En mensenhanden maken hiervan ook weer gebruik. Dat twee mensen niet gelijk zijn hoeven we niet toe te lichten maar hieruit volgt ook dat de woorden die twee verschillende individuen gebruiken voor het neerschrijven van informatie vrijwel nooit overeenkomen. Uit research is gebleken dat deze kans ongeveer 20% is.

Dus een standaard ingestelde zoekmachine vindt slechts een gedeelte van de beschikbare relevante documenten door een vocabulaireverschil.

Het goede nieuws is dat in een moderne zoekmachine het complete vocabulaire van een organisatie kan worden ondergebracht waarna de zoekmachine de verschillen wegwerkt.

Bij het SEC noemen we zoiets een Domeinmodel. Het SEC heeft jarenlange ervaring in het maken van deze modellen alsmede het in de zoekmachine onderbrengen ervan.

Mochten we er dan ook nog wat verschillende talen voor de termen tegenaangooien kunt u niet meer zeggen dat uw zoekmachine niets vindt. Dan zijn simpelweg de juiste bronnen niet gekoppeld. Ook dat kunnen we voor u in kaart brengen en regelen.

 
 
(C) 2018 Search Expertise Centrum
Powered by L-Automation