SearchEngineConsultancy
u bent in:  Home arrow About arrow Mensen achter SEC
Laatste Nieuws
 
Mensen achter SEC

De oprichters van het Search Expertise Centrum (SEC) werken reeds lange tijd samen en hebben elkaar gevonden in de zoektocht naar de toepassingen van kennistechnologie in combinatie met zoektechnologie. De één vanuit technisch inhoudelijke achtergrond en de ander vanuit bedrijfskundig organisatorisch perspectief.

Uitgebreide CV’s van de oprichters van SEC en gelieerde consultants zijn op aanvraag beschikbaar. Frank Hofstede - Algemeen Directeur

Frank begon zijn professionele carrière in 1995 als consultant bij een kenniscentrum voor innovatie van bedrijfsprocessen en verzorgde Kunstmatige Intelligentie colleges op de Universiteit van Utrecht.

Naast ruime ervaring met zoekmachines implementaties (o.a. ABN AMRO, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Financiën, Unilever en Uniqema) heeft Frank zijn sporen verdiend in R&D. Hij ontwikkelde één van ’s werelds eerste multilinguaal semantisch netwerken voor toepassing binnen zoekmachines.

Binnen SEC combineert Frank zijn verschillende ambities; kennisinfrastructuuradvies, state of the art zoekmachine implementatie begeleiding, onderzoek en productontwikkeling.

 
Gertjan van Heijst - Taxonomie en Thesaurus Consultant
Gertjan van Heijst is sinds 2003 als extern expert betrokken bij het SEC. Als taxonomievraagstukken qua complexiteit ons kunnen te boven gaan vragen wij deze Dokter in de Ontologieën om hulp. Gertjan is directeur van Oryon BV.
 
Egil Stevens - Web Professional

Egil Stevens is in 2001 bij SEC gekomen. Egil is zijn loopbaan begonnen bij Quest International.

Bij Quest International was Egil in de afdeling opleidingen verantwoordelijk voor de toepassing van multimedia. In een oerwoud van verschillende computersystemen en standaarden kwam hij er al snel achter dat kracht en voordeel uitgingen van simpele methoden om effectief informatie over te brengen. De aandacht ging uit naar een koppeling van het intranet met een multimedia database, via een semantisch netwerk.

Bij CMG heeft Egil, naast vele intranetapplicaties voor projectbeheersing en document distributie, een kennisdistributienetwerk ontwikkeld. Dit systeem, dat naadloos bovenop het bestaande intranet werd geimplementeerd, zorgde ervoor dat de juiste documenten de juiste consultants bereikte, doordat aan de documenten classificatie attributen werden meegegeven. Het ingevoerde job- en interesseprofiel van de consultant leverde op intranet een automatische leeslijst en artikelen over ontwikkelingen op zijn of haar vakgebied.

Wanneer je zoekt en je kunt niet op de juiste woorden komen, schieten klassieke search engines hopeloos tekort. Door ontwikkeling en toepassing van een actief begrippennetwerk zal Egil bij SEC hiervoor een oplossing leveren.

 
Rob van der Ouderaa - Informatie- en Kennistechnologie Consultant

Rob van der Ouderaa is als architect en adviseur sinds 2002 bij SEC betrokken.

Rob heeft sinds 1990 professionele werkervaring in het gestructureerd ontwikkelen van software. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in toepassingen met de nieuwste technieken op het gebied van de Kennistechnologie en Informatieverwerking met een sterke focus op de organisatiebehoefte van de klant. Hij is Sun gecertificeerd Java Developer en heeft expertise op het gebied van J2EE applicatie servers.

Met zijn Master of Science opleiding op het gebied van Kennistechnologie, Hogere Informatica Opleiding en jarenlange ervaring kan hij professioneel vorm geven aan ieder in- en extern project. Klanten voor training, ontwerp, audits en expertise bij onder meer de Koninklijke Marine, SKF, Philips en diverse banken zijn U reeds voorgegaan.

 
Herbert Van Vliet - Senior Systeemontwikkelaar

Herbert heeft van 1995 tot 2002 in Scandinavië gewoond en heeft daar ervaring opgedaan met een aantal grote projekten voor multinationals. Hij werkte onder meer als systeemarchitect, ontwikkelaar en integrator voor Lotus Domino implementaties en mag hierin met recht een expert worden genoemd. Sinds 2001 gebruikt Herbert ook ASP met JScript en VBScript. Herbert heeft een Bachelor of Science Informatietechnologie van de Haagse Hogeschool.

 
 
(C) 2018 Search Expertise Centrum
Powered by L-Automation