SearchEngineConsultancy
u bent in:  Home arrow Nieuws arrow Laatste Nieuws arrow SEC selecteert nieuwe zoekmachine voor het Ministerie van VROM
Laatste Nieuws
Zie ook
 
SEC selecteert nieuwe zoekmachine voor het Ministerie van VROM Afdrukken E-mail

Voor het Intranet van het Ministerie van VROM is op korte termijn mogelijk een nieuwe zoekmachine nodig. De huidige indexeert niet nog alle content.
Er is al een goede zoekmachine aanwezig in de vorm van een onder de RIJKS parapluie aangeschafte Autonomy licentie. Hierover zijn echter twijfels of dit voor de toekomst wel de beste keuze blijft.

Het SEC is door het MinVROM ingehuurd om eventueel een nieuwe zoekmachine te helpen selecteren die aan alle behoeften voldoet en toekomstbestendig is.

Over het Ministerie van VROM

Het ministerie van VROM wil niet langer gezien worden als het ministerie van de regels en verboden. In plaats daarvan wil VROM een ministerie zijn dat stimuleert, enthousiasmeert en meer verantwoordelijkheid geeft aan burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Van hindermacht wordt VROM ontwikkelkracht. (bron: website VROM).

Daarbij hoort een interne organisatie die ook intern de zaken op orde heeft en daardoor de ruimte creeert om de bovengenoemde missie te verwezelijken. Een heel wezenlijk aspect hiervan is het op orde hebben van de administratieve organisatie, waarbij aspecten als langdurige bewaring en verantwoording een belangrijke rol spelen.

VROM wil het beheer van digitale informatie op orde krijgen en het gebruik van digitale informatie door de medewerkers van VROM stimuleren.

Hiervoor is het programma VIDI in het leven geroepen. Onderdeel van dit programma is de implementatie van een zoekfunctionaliteit. Om tot een verantwoorde keuze te komen onderzoekt het programma de diverse mogelijkheden.

Over het Search Expertise Centrum

SEC Consultancy, Research & Management BV is een researchbedrijf dat bedrijven helpt om eerst een Enterprise Search Engine te selecteren en te implementeren binnen uw infrastructuur en organisatie en vervolgens een voor uw situatie optimaal gebruikersinterface te ontwerpen om kennishergebruik te bevorderen.

SearchEngineConsultancy bestaat uit mensen met jarenlange ervaring in dergelijke projecten.

Voor meer informatie:

F. Hofstede
SEC Consultancy, Research & Management BV
Tel: +31 (0)30 2341228
Email: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
 
(C) 2018 Search Expertise Centrum
Powered by L-Automation