SearchEngineConsultancy
u bent in:  Home arrow Portfolio arrow Publieke Omroep - SearchEngine Selectie
Laatste Nieuws
Zie ook
 
Publieke Omroep - SearchEngine Selectie Afdrukken E-mail

omroep.nl
omroep.nl
Vooral bij grote wesites als die van de publieke omroep(en) is een zoekfunctionaliteit van groot belang. Een bezoeker zal wellicht even proberen via de aanwezige structuur van de website zijn of haar gewenste informatie te lokaliseren maar gaat al snel naar de [zoek:] knop..

Gezien het aantal bezoekers van de websites van de publieke omroepen en de mogelijke onbekendheid van deze doelgroep met hele specifieke zoektechnieken dient deze functie laagdrempelig, nauwkeurig en snel te zijn. De huidige zoekmachine voldeed niet aan al deze eisen en moet derhalve worden vervangen.

Voor de selectie van de nieuwe zoekmachine is eerst door middel van interviews met strategische personen binnen de omroep een goed beeld verkregen van de wensen en eisen die worden gesteld.

Feature pagina
Feature pagina
Vervolgens is aan potentiële leveranciers van de door de publieke omroep en SEC opgestelde shortlist een Request For Information gestuurd en zijn de antwoorden hierop in een overzicht verwerkt waardoor de verschillende aanbieders op inhoudelijke gronden konden worden geëvalueerd.

Op grond van de bevindingen beveelde SEC aan één leverancier een Proof of Concept te laten uitvoeren in de maand december om te bewijzen dat de nieuwere versie van de bestaande zoekmachine wel aan de gestelde requirements voldoet. De uitkomst kunt u zien op www.omroep.nl.

rapport
rapport

 
 
(C) 2018 Search Expertise Centrum
Powered by L-Automation