SearchEngineConsultancy
u bent in:  Home arrow Portfolio arrow TU Delft - Proof Of Concept evaluatie
Laatste Nieuws
Zie ook
 
TU Delft - Proof Of Concept evaluatie Afdrukken E-mail
Website TU Delft
Website TU Delft
Bij een instelling als de bibliotheek van de TU Delft is een zoekfunctionaliteit van groot belang.

Gezien het aantal bezoekers van de bibliotheek en de mogelijke onbekendheid van deze doelgroep met hele specifieke zoektechnieken dient deze functie laagdrempelig, nauwkeurig en snel te zijn. Bovendien is zoekmachinebeheer niet de core-business van een bibliotheek en derhalve dient de zoekmachine ook eenvoudig beheerbaar te zijn.

De huidige zoekmachine voldeed niet aan al deze eisen en moest derhalve worden vervangen.

Voor de selectie van de nieuwe zoekmachine is door de TU Delft een mooi document met requirements opgesteld door middel waarvan een goed beeld is verkregen van de wensen en eisen die worden gesteld. Vervolgens is aan potentiële leveranciers van de shortlist een Request For Information gestuurd en zijn de antwoorden hierop verwerkt waarna enkele aanbieders gevraagd is een Proof of Concept uit te voeren.

Featurepagina
Featurepagina

In deze fase is ook het SEC dichter bij het project betrokken geraakt. Het SEC heeft door middel van inbreng in vergaderingen en dit inhoudelijke rapport een bijdrage geleverd aan het beslistraject waarmee het de TUD in staat stelde een goed gefundeerde keuze te maken.

Rapport
Rapport

 
 
(C) 2018 Search Expertise Centrum
Powered by L-Automation